La nova residència de Montornès comptarà amb 5 mòduls amb 19 persones cadascun

L’Ajuntament de Montornès ha fet un pas endavant per a la construcció de la nova residència i centre de dia. L’equip de govern vol que l’equipament pugui acollir gairebé a 100 residents i uns 30 usuaris del centre de dia. Ara l’Ajuntament ha obert un concurs d’idees per definir aquest equipament. Els equips d’arquitectura tenen de termini fins al dijous vinent per presentar les propostes. El guanyador tindrà un mes per entregar l’avantprojecte i dos mesos per lliurar el projecte bàsic.

La futura residència per a la gent gran de Montornès, que s’ubicarà en aquest solar, on hi havia l’antic institut Marta Mata, tindrà 5 mòduls, que cadascun acollirà a 19 persones. Els més de 90 usuaris de l’equipament compartiran alguns espais amb la trentena d’usuaris del centre de dia. L’Ajuntament vol que la residència segueixi un model allunyat dels equipaments d’aspecte hospitalari, amb l’objectiu d’assimilar-lo al màxim a una llar. Per això acaba de convocar un concurs d’idees adreçat a professionals de l’arquitectura.

Els dissenys finalistes rebran una dotació de 3.000 euros i la proposta que finalment resulti guanyadora, en rebrà 10.000 com a primer pagament de les feines de redacció del projecte valorat en 130.000 euros. Amb aquesta convocatòria de concurs l’ajuntament fa un pas més per a la construcció de l’equipament. Caldrà però el finançament i la concertació de places per part de la Generalitat.

La residència per a la gent gran tindrà una superfície construïda de 5.600 m². Les sol·licituds per participar en el concurs d’idees es poden presentar fins al 5 de maig.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail