InformatiuMollet del VallèsMunicipisNotícies

Empreses i consorcis del Vallès s’adapten a la nova llei de residu

La nova llei dels residus també recull altres mesures per, d’una banda, reduir la quantitat de residus que generem i, d’una altra, reciclar millor. Per tal de donar resposta a les necessitats que genera aquest nou reglament, hi ha empreses que estan invertint en noves instal·lacions en zones amb un gran pes de l’indústria. És el cas de l’empresa Prezero al Baix Vallès.

La planta de Prezero a Mollet és una de les darreres inversions de l’empresa. L’objectiu és que aquestes instal·lacions puguin donar servei a totes les indústries dels voltants. La gran novetat és que la planta permet separar de manera semiautomàtica materials com l’alumini, el ferro, el cartó i diferents tipus de plàstic. A la planta baixvallesana, es classifiquen anualment prop de 80.000 tones de residus.

Amb la nova llei dels residus, les empreses i les entitats dedicades al sector esperen que la recollida selectiva millori. La normativa europea marca que d’aquí 13 anys la recollida selectiva ha de superar el 65%, actualment la comarca no arriba al 45%. Tot i això, des del Consorci de Residus consideren que la nova llei ajudarà a assolir el repte.

Una dels objectius a curt termini que presenta aquesta nova llei és la reducció de l’utilització de recipients de plàstic d’un sol ús.