La Policia Local de Parets, pionera en incorporar càmeres de seguretat a un vehicle

El cos de la Policia Local de Parets serà el primer en tot Catalunya d’incorporar càmeres de vigilància a un vehicle de patrulla. Aquestes, però, només s’utilitzaran en cas que s’hagi produït un fet delictiu contra els agents policials o terceres persones. L’angular de les càmeres és de 130 graus i n’hi haurà una a la part davantera del cotxe, i una altra als seients de darrere, per controlar a les persones que hagin estat detingudes. A més, un distintiu indicarà de la presència dels dispositius de gravació, i la Policia Local sempre posarà en coneixement a la persona que serà gravada.

D’altra banda, el cos policial de Parets també comptarà amb dues càmeres corporals. En aquest cas, les portaran incorporades a l’uniforme. El sistema d’actuació serà el mateix al vehicle de patrulla. Parets és el segon municipi del Baix Vallès en introduir aquest sistema a la rutina del cos de la Policia Local, que quedarà recollit en un nou protocol.

Amb aquesta nova mesura, la Policia Local de Parets vol millorar la seguretat de la ciutadania i dels agents del mateix cos, sempre respectant els drets fonamentals de les persones, com és el dret a la pròpia imatge. Aquesta també és una mesura de prevenció dissuasiva, des que altres municipis han comprovat que les càmeres de gravació redueixen els enfrontaments amb la policia.

 

Subscriu-te al nostre butlletí!

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail