La Policia Local de Parets tindrà tres efectius més i també s’incorporaran dos agents de civisme i mobilitat

La plantilla de la Policia Local de Parets arribarà als 31 efectius el 2022. En aquests tres anys el cos creixerà en un agent per any. Paral·lelament, l’Ajuntament contractarà dos agents de civisme i mobilitat amb capacitat sancionadora.
La Policia Local de Parets té actualment 28 agents. Segons les ràtios que aconsella la Unió Europea, n’hauria de tenir 35. En els pròxims 3 anys el cos s’ampliarà amb un agent cada any, és a dir, el 2022 hi haurà 31 efectius en total. Amb aquest reforç, el cos espera donar servei a un municipi en creixement.

Un dels principals problemes que té la Policia Local de Parets és la gran circulació de vehicles al municipi. Només per la rotonda del llac passen cada dia 12.000 vehicles. Una altra de les preocupacions del cos són les accions incíviques a la via pública. Per aquest motiu, l’Ajuntament crearà dues places d’agents de mobilitat i civisme.
Paral·lelament, en les pròximes setmanes començaran les obres per adequar l’espai de la zona Iveco que acollirà la nova comissaria de la Policia Local.
Aquestes novetats sobre la Policia Local de Parets s’han donat a conèixer a una roda de premsa on també s’ha fet valoració de les actuacions policials que s’han dut a terme en els primers 8 mesos de l’any. Destaca la disminució a la meitat dels robatoris a empreses i un 66% als establiments. També han destacat l’increment d’un 20% dels conductors que circulen sota els efectes de l’alcohol i les drogues. Un altre dels punts destacats és la disminució d’incendis que s’han registrat al llarg de l’estiu. Des de l’Ajuntament, relacionen aquests bons números amb la bona tasca de Protecció Civil al municipi.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail