La quantitat de vallesans que reben la renda garantida de ciutadania s’ha incrementat un 32% durant el 2020

Actualment, 4.830 vallesans reben la Renda Garantida de Ciutadania. Es tracta d’una prestació social per assegurar una vida digna a les persones que estan en situació de pobresa. Si ho comparem amb la població de la comarca, serien prop de 12 persones per cada miler d’habitants. Una xifra que deixa el Vallès Oriental com la tercera comarca metropolitana que més en rep, per darrere del Maresme i el Vallès Occidental. Des del Consell Comarcal, demanen més recursos per garantir que arribi a tothom que compleix els requisits.

Aquesta quantitat de persones que reben la renda s’ha incrementat notablement al darrer any. En el cas del Vallès Oriental ha augmentat un 30%. Des de la Generalitat relacionen aquesta variació amb l’increment progressiu de la cobertura d’aquesta renda i, també, amb la crisi econòmica provocada per la pandèmia. Una crisi que ha afectat, sobretot, a les persones que ja tenien situacions precàries.

La renda garantida va acompanyada d’un seguit de mesures per reinserir les persones beneficiàries al món laboral. Per demanar-la, s’ha de tramitar a través del Servei d’Ocupació de Catalunya o l’Oficina d’Atenció al Ciutadà.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail