La recollida selectiva incrementa més d’un 15% al Baix Vallès

Cada vegada els ciutadans reciclen més bé i dipositen els residus en el contenidor corresponent. Així ho mostren les dades obtingudes el 2020 a la comarca. Els contenidors de la recollida selectiva; vidre, envasos, paper i cartró han incrementat més d’un 15 per cent. Pel que fa a l`ús de les deixalleries vallesanes també ha incrementat el nombre d’usuaris, tot i estar tancades uns mesos per l’estat de l’alarma. L’ús d’aquests equipaments ha incrementat un cinc i mig per cent respecte al 2019. Unes dades que mostren que la ciutadania també vol contribuir per millorar el medi ambient.

També la fracció orgànica, el contenidor marró, ha incrementat més d’un 7%. El que significa un augment del 2% de tones que arriben a la planta de compostatge del consorci de residus del Vallès Oriental. Una matèria que serveix per generar energies renovables com el biogàs.

Ara els objectius es concentren en assolir el 50 per cent de la recollida selectiva a la comarca, que ara és del 42 %. Una xifra que en alguns municipis del territori ja han arribat com Martorelles, amb el sistema del porta a porta.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail