La sanció mínima per entrar l’any vinent a Barcelona sense distintiu de la DGT serà de 100 euros


Seguim parlant ara de transport, però en aquest cas de contaminació i de sancions; sobretot per aquells baixvallesans que treballen a Barcelona. Perquè l’Ajuntament de la capital catalana ha rebaixat la multa per entrar a la ciutat amb un vehicle contaminant. La sanció, que s’aplicarà a partir de l’abril, ha passat de 200 euros a 100. A banda, el consistori barceloní també estudia posar un peatge a l’entrada de la ciutat. Així ho ha assegurat el regidor d’emergència climàtica de Barcelona,

En els últims tres anys la quantitat de cotxes que entren diàriament a Barcelona ha augmentat un 15%. L’Ajuntament de Barcelona preveu que en els pròxims anys aquesta xifra encara pugi més. Per aquest motiu, el consistori està estudiant implementar peatges a l’entrada de la capital catalana.

Paral·lelament, l’Ajuntament barceloní començarà a multar els vehicles contaminants, aquells que no tenen adhesiu mediambiental, a partir de l’abril. La sanció, però, s’ha reduït; ha passat dels 200 euros que s’havien anunciat als 100.

Amb aquestes mesures, l’Ajuntament barceloní espera reduir l’emissió de diòxid de carboni en prop de dues mil tones.