InformatiuMontornès del VallèsMunicipisNotícies

La temporada d’al·lèrgies es torna a avançar i s’accentua amb l’arribada de la primavera

 

L’arribada de la primavera és molt esperada per a molta gent, però per d’altres, és un autèntic maldecap. El motiu, que amb la primavera, per a molts arriba també la picor d’ulls, esternuts, rinitis, tos i en els casos més greus, dificultat respiratòria. Davant d’aquests símptomes, i si coincideixen amb una època determinada com és la primavera, cal consultar al CAP, i allà poden avaluar la simptomatologia i establir quin tractament cal fer.

En els casos on els símptomes no milloren amb el tractament, des del CAP es deriva a l’especialista, que pot valorar posar una vacuna durant un període de 2 a 5 anys. En tots els casos és molt important fer un seguiment del pacient i del tractament que està fent.

Actualment, el 30% de la població de Catalunya té al·lèrgia estacional, i s’ha notat un increment notable entre els infants de 4 a 8 anys. Aquest any, la temporada d’al·lèrgia ha començat a finals de febrer, i a banda del tractament, també és important prevenir: si tenim al·lèrgia als àcars, cal ventilar molt bé les estances i rentar sovint catifes i matalassos. En cas de tenir al·lèrgia als fongs, també és molt important la ventilació, que la roba estigui ben eixuta quan la guardem i netejar els filtres dels aires condicionats. En el cas del pol·len, és molt útil consultar de manera online l’estat de politització de la zona.

 

Les farmàcies noten un augment en la compra d’antihistamínics a causa de les al·lèrgies estacionals

 

Els casos de l’al·lèrgia estan a l’alça i això s’ha notat bastant perquè hi ha molts clients que venen a comprar antihistamínics per combatre, per exemple, la picor als ulls o la congestió nasal. Els símptomes de l’al·lèrgia arriben cada any abans. La manca de pluja i les temperatures suaus a l’hivern provoquen que les farmàcies experimentin un mes abans del normal un augment d’aquesta demanda d’antihistamínics. A més, la situació s’agreuja amb l’augment de la pol·lució.

Els símptomes poden tractar-se amb una visita a la farmàcia i evitar així col·lapsar els centres d’atenció primària. És important però, identificar quan assistir-hi.