La UAB fabrica viseres pels sanitaris amb impressores 3D

Aquesta és la imatge que ofereix en l’actualitat el campus de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Un panorama totalment inèdit durant el període lectiu. En canvi, és l’aspecte que té des de l’inici del confinament.

Tot i això, lluny del que sembla, dir que no hi ha ningú seria imprecís. Dins de molts d’aquests centres i facultats hi ha científics investigant sobre el coronavirus, i personal ajudant a fer front a aquesta crisi.

Els edificis estan tancats i cal un permís per accedir-hi. Com el que ha obtingut l’Ernesto, sol als serveis tècnics del departament de Física. Després de la primera quinzena d’estat d’alerta, ha tornat per endollar de nou les impressores 3D, de gran utilitat, ara, per produir viseres que protegeixin als sanitaris.

N’imprimeix dos models: un, aportat per un clúster 3D, està destinat a hospitals, com el Parc Taulí, Sant Joan de Déu o el Clínic. L’altre disseny és una petició directa d’una empresa d’ambulàncies. En total, una dotzena d’unitats diàries.

A Espanya hi ha una comunitat de més de 2.000 makers; és a dir, persones amb capacitat per fabricar en 3D. Cada impressora és una minifàbrica en potència. Coordinats en xarxa, mitjançant la plataforma coronavirus makers, i a través del treball voluntari, s’han convertit en un proveïdor molt potent; en quinze dies han donat 350.000 viseres.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail