La Unitat de Fibromiàlgia de l’Hospital de Mollet atén més de 900 persones al 2018

La Unitat de Fibromiàlgia de l’Hospital de Mollet ha atès durant l’any 2018 a més de 900 persones. D’aquestes, només 54 són homes. La resta són dones amb una mitjana d’edat d’entre 40 i 49 anys. Recordem que aquesta Unitat del centre sanitari molletà funciona des de l’any 2010.

Precisament, diferents municipis del territori, com ara Mollet, han organitzat actes al voltant del dia de la fibromialgia. L’Ajuntament, ha acollit una sèrie de parlaments, tant de membres del consistori com de l’associació Afimoic, l’entitat que dona suport a les persones que pateixen aquesta malaltia. En els parlaments s’ha carregat, sobretot, contra la nova guia publicada per l’Institut Nacional de Seguretat Social, que classifica la fibromiàlgia com una malaltia psicològica.

No fa ni un any que l’Anna es va començar a sentir cada cop més cansada i adolorida. Després d’algunes proves li van detectar Fibromiàlgia. Intenta fer la seva vida com fins abans de la malaltia, però el dolor i la incomprensió de la gent fan la tasca complicada.

Com ella, moltes persones que pateixen Fibromiàlgia reivindiquen la falta de recursos per a la investigació de la malaltia. Per això i amb motiu del Dia Mundial de la Fibromiàlgia, han recorregut els carrers de Mollet per visiblitzar la malaltia.

Un dels motius pel qual es demana més investigació és descobrir la causa de la malaltia i així millorar-ne el tractament.