La xarxa de deixalleries comarcals promou RNova per donar una segona vida als objectes

Des d’aquest dissabte fins diumenge de la setmana vinent se celebra la Setmana Europea de la Prevenció de Residus a les deixalleries comarcals. Es fa amb diverses activitats de sensibilització. Avui us volem acostar un dels projectes, RNova, que es vol promocionar durant els pròxims dies.

No tots els objectes han de finalitzar la seva vida útil en un dels contenidors de la deixalleria. A través del projecte Renova, que impulsa el consorci de residus del Vallès Oriental, aquests objectes poden tenir una segona oportunitat. Des de l’any 2014, ja s’han reutilitzat més de 13.700 objectes.

A més RNova també té un vessant social, ja que alhora que promou la reutilització d’objectes en bon estat, després, aquests, es comercialitzen mitjançant entitats d’inserció sociolaboral de persones amb discapacitat i/o risc d’exclusió com per exemple Apadis, GrupDem o la fundació Baix Montseny.

Per promoure l’ús d’aquest servei a les deixalleries del Vallès Oriental, i emmarcat en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, la xarxa de deixalleries comarcal, acollirà l’activitat JoRNova, i Tu? Com una acció més de sensibilització.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail