L’ADF Serralada fa tasques de vigilància i prevenció d’incendis a Gallecs

Aquests dos vehicles de l’ADF La Serralada 301, per segon any, fan tasques de vigilància i de prevenció d’incendis per l’espai natural de Gallecs. Actualment, una trentena de persones forment part d’aquesta Associació per a la Defensa Forestal. Mireia Trias és una d’elles i aquest és el seu segon estiu que participa en aquesta campanya de prevenció d’incendis.

Els espais naturals i fluvials del territori estan secs per la manca de pluges tant de l’hivern com de la primavera i tenen molta massa forestal en el sotabosc. Aquesta situació eleva el risc d’incendi. A més, ara amb les altes temperatures i que comença la sega dels blats amb les màquines el risc de foc també creix.

Aquesta actuació és fruit de la col·laboració entre el Consorci de Gallecs i l’entitat de defensa forestal. Per això, també disposen de dipòsits d’aigua dels pagesos de la zona. Els membres de l’ADF La Serralada cada dia vigilen l’espai natural de Gallecs amb tasques de prevenció. Però, sobretot també fan pedagogia entre els usuaris i usuàries de Gallecs. Unes tasques que fan des de l’any passat conjuntament amb altres cossos de seguretat.

La campanya de prevenció d’incendis ja ha començat i finalitzarà el quinze de setembre. Tot i que no descarten allargar la temporada fins al novembre a causa de les altes temperatures i l’increment de persones en aquest espai natural.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail