L’Ajuntament de Martorelles obliga a l’ús del casc per circular amb patinet elèctric al municipi

La nova directriu de la Direcció General de Trànsit deixa que cada municipi decideixi sobre tres aspectes relacionats amb els patinets elèctrics. Són la obligatorietat de dur casc, l’edat a partir de la qual es pot conduir aquest vehicle i si cal tenir una assegurança. En el cas de Martorelles, l’Ajuntament ja ha decidit que abans de l’abril, els usuaris de patinets elèctrics hauran de portar casc.

Les sancions per no respectar aquestes normatives encara no estan fixades i s’anunciaran en les pròximes setmanes. Igualment, des de l’Ajuntament de Martorelles deixaran un temps de marge per informar la ciutadania. L’objectiu és reduir els accidents.

Aquesta mesura se suma a la limitació de 25 km/h de velocitat màxima per aquests vehicles imposada per la DGT i la obligació de que circulin per la calçada o el carril bici.

A més de les limitacions als patinets elèctrics, des d’inicis d’any la DGT també ha limitat la velocitat màxima a les vies urbanes d’un únic carril per sentit. En aquests carrers de tots els municipis de tot l’Estat, la velocitat màxima permesa és actualment de 30 quilòmetres per hora. Recordem, que des de l’any passat aquest límit de velocitat ja és present a tota la ciutat de Mollet, independentment del tipus de carrer i del número de carrils que tingui. De fet, hi ha municipis del territori que s’estan plantejant implementar mesures similars.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail