L’Ajuntament de Mollet destinarà 1,5 milions d’euros a la reactivació econòmica de la ciutat i la protecció social


El govern de Mollet destinarà més d’1,5 milions d’euros extres al Pla per a la protecció social, la reactivació econòmica i l’impuls de l’ocupació. Així ho han presentat aquest migdia en una roda de premsa virtual. En el ple extraordinari d’aquest divendres s’aprovarà una modificació pressupostària de més de mig milió d’euros per afrontar una primera fase del pla. La resta són recursos propis del pressupost i tot allò que l’ajuntament deixarà d’ingressar en forma d’ajudes.

Els bars i restaurants de Mollet estaran exempts de pagar la taxa de terrassa pel que resta d’any. Els comerços tampoc pagaran la taxa de recollida de residus comercials aquest 2020. Aquestes són només dues mesures de l’Impuls del comerç i serveis que engloba el pla de xoc molletà, però n’hi ha d’altres.
Un altre branca del Pla és la protecció de les persones. Hi haurà des d’ajuts directes de fins a 250 euros per aquelles famílies que s’hagin vist afectades econòmicament per la Covid-19, passant per l’ampliació dels supòsits de subvenció d’IBI fins a més recursos municipals pel pagament del lloguer perquè més veïns es puguin beneficiar.
La tercera branca de mesures anirà destinada a fomentar la creació d’ocupació a la ciutat. Entre els ajuts s’inclou més contractació de persones en els plans d’ocupació municipal, o ajudes al sector empresarial per a la contractació de persones en atur.
El consistori calcula que d’aquest nou pla d’ajudes es beneficiaran més d’11.000 famílies i més de 1.000 comerços i serveis de la ciutat.
Tot i aquest paquet de mesures l’ajuntament no descarta que s’hagi d’anar ampliant en un futur segons les necessitats que vagin sorgint.
Aquestes ajudes són independents i complementaries a altres recursos que puguin venir d’altres administracions com la Generalitat o el Govern Central.
Durant la roda de premsa l’equip de govern també ha anunciat la creació d’una oficina per canalitzar totes les consultes o peticions d’informació que aquest Pla i la Covid-19 pugui generar. L’oficina comptarà amb un telèfon directe i espai web propi i s’està estudiant la possibilitat que tingui també un espai físic.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail