L’Ajuntament de Mollet presenta un projecte innovador per lluitar contra les vulnerabilitats socials a través del Big Data

Mollet ha engegat un projecte pilot per combatre vulnerabilitats socials i alhora ser més eficients en la implementació de les seves polítiques. Es tracta d’una solució basada en un sistema de l’empresa Momentum Analytics i utilitza el Big Data i la intel·ligència artificial al per ajudar a les administracions en la presa de decisions.

Utilitzar el Big Data però des d’una perspectiva social. Soto aquesta premissa, l’Ajuntament de Mollet ha impulsat un projecte pioner per combatre situacions de vulnerabilitat a través d’intel·ligència artificial i de l’anàlisi de dades sòcio-demogràfiques i econòmiques de les famílies de la ciutat.

Aquesta nova eina predictiva, que es va començar a desenvolupar l’any 2020, conjuntament amb els municipis de Premià de Mar i Sant Feliu de Llobregat, a Mollet ja ha entrat en una segona fase i ara se centrarà a identificar situacions de vulnerabilitat pel que fa a la bretxa digital i així dissenyar accions concretes per pal·liar-les, sobretot entre la gent més gran de la ciutat.

El projecte, que ja hi ha despertat l’interès d’altres ajuntaments, s’ha presentat al Mobile World Congress i a l’Smart City Expo World Congress.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail