L’Ajuntament de Montmeló aprova les ordenances fiscals per al 2020

L’Ajuntament de Montmeló estudiarà la possibilitat d’implantar el sistema de recollida d’escombraries Porta a porta. La mesura, exposada en el plenari durant l’aprovació de les ordenances fiscals 2020, serviria per millorar els índexs de reciclatge i reduir el cost d’entrada de residus a la planta.

Per al 2020, les cases domèstiques pagaran entre 20 i 25 euros més. Un increment a causa dels nous preus públics imposats pel Consorci de Residus.

En l’ordenança d’intervenció administrativa a l’activitat dels ciutadans i les empreses, s’introdueix un epígraf per tal que les sales de joc i recreatives que no siguin de titularitat pública hagin de pagar una taxa de 8.900 euros.

També es preveuen canvis a l’impost de vehicles, amb bonificacions del 75% de la quota als titulars amb distintiu ambiental ECO com els cotxes híbrids, o els propulsats amb gas natural o liquat. Els vehicles amb etiqueta ambiental 0 blava, com els elèctrics, la bonificació serà del 100%.

Destaca també la nova tarifació de l’aigua amb la incorporació de més trams i una rebaixa al 60% dels rebuts d’aigua de Montmeló. Una mesura adoptada gràcies a ser l’Ajuntament l’encarregat de gestionar l’aigua del municipi. Pel que fa a l’IBI hi haurà un recàrrec del 50% del rebut per a aquells habitatges buits de forma especulativa. La majoria de les ordenances previstes per al 2020 tindran un augment de l’1,2% a causa de l’increment de l’IPC.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail