L’Ajuntament de Montornès aprova una pujada de l’IBI per a l’any vinent

Tot i que falten encara alguns mesos pel 2023, l’Ajuntament de Montornès ja ha aprovat modificacions per a algunes de les principals ordenances fiscals que s’aplicaran l’any vinent, com són l’IBI, l’impost sobre els immobles i l’IAE, que afecta a les empreses. Es tracta dels tributs d’on les administracions locals obtenen més recursos.

L’impost de béns immobles, l’IBI, s’incrementa un 2,5% a Montornès de cara l’any vinent. També s’ha apujat l’IBI industrial un 1,8% i un 6,24% per al tipus diferencial, que és el que fa referència a l’ús comercial, de magatzem, hostaleria i oficines. Però aquest darrer percentatge només es grava als rebuts més elevats i amb valors cadastrals adaptats a grans superfícies.

Els grups municipals del PSC, Ciutadans, el PP i el regidor no adscrit han votat en contra. Montornès per la República s’ha abstingut.

L’equip de govern justifica aquesta pujada d’impostos per poder reforçar totes les polítiques socials davant els temps complicats que es preveuen.

També s’ha aprovat la modificació de l’Ordenança fiscal reguladora de l’Impost d’Activitats Econòmiques que paguen les empreses. S’apuja un 1% a aquelles empreses que es troben en polígons industrials i que tinguin un volum net de negoci de com a mínim 1 milió d’euros.Aquest increment ha comptat amb el suport de Montornès per la República i el regidor no adscrit. Ciutadans i el PP han votat en contra i el PSC s’ha abstingut.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail