L’Ajuntament de Montornès lluita contra la segregació escolar

Montornès s’adhereix al Pacte contra la segregació escolar a Catalunya. Així ho han acordat tots els grups municipals a la darrera sessió plenària d’aquest dijous al vespre.

Amb l’objectiu d’aconseguir l’equitat en l’educació, l’Ajuntament s’ha unit a aquest pacte impulsat pel Síndic de Greuges. El compromís sorgeix arran d’un informe elaborat pel mateix síndic on s’alerta dels desequilibris existents en la composició social dels centres escolars en nombrosos municipis catalans. L’estudi del curs 2013/2014 situava Montornès entre els 50 municipis més grans de 10.000 habitants amb més segregació escolar.
Tot i la problemàtica social, l’alcalde, José Montero, assegura que el consistori fa temps que està actuant per compensar aquesta desigualtat. De fet, Montero, apuntava que aquest és el tercer any que s’està desenvolupant el Pla Educatiu d’Entorn que inclou multitud d’accions per millorar la qualitat educativa del municipi. Tots els grups de l’oposició han votat a favor de l’adhesió al Pacte contra la segregació.

Durant la sessió plenària també s’ha aprovat per unanimitat el nou reglament de participació ciutadana. A més, tots els regidors, excepte els de ciutadans que s’han abstingut, han donat suport a una moció de denúncia de l’espoli dels recursos naturals al Sàhara Occidental. I finalment han acordat la instal·lació de llambordins en record a les persones de Montornès deportades als camps de concentració nazis. En aquest punt, el partit popular ha votat en contra.

 

Subscriu-te al nostre butlletí!

[mailpoet_form id=”1″]