L’anul·lació de la plusvàlua farà que els Ajuntaments baixvallesans deixin d’ingressar milions d’euros

Martorelles és un dels municipis del territori que més diners ha recaptat aquest 2021 per l’impost de la plusvàlua. En total, ja ha ingressat 1.300.000 euros, el que suposa el 14% dels ingressos previstos per l’Ajuntament. Per aquest motiu, des de Martorelles fan una crida a que el govern de l’Estat posi fil a l’agulla per solucionar la situació. A més, del consistori, critiquen la falta de reacció de l’executiu de Pedro Sánchez.

En el cas de Montornès, l’anulació d’aquest impost pot suposar una pèrdua d’ingressos de prop de 700.000 euros. el que suposa un 5% del pressupost municipal. Un nou cop econòmic després que l’Ajuntament ja perdés els ingressos generats per l’IBI de l’Ap7.

Per Montmeló, la plusvàlua es tradueix aquest any en gairebé 550.000 euros, un 4% dels ingressos del consistori. A més, la situació genera certa incertesa a l’hora de tancar el pressupost per l’any vinent.

A Mollet aquest impost, al 2019, va suposar uns ingressos de poc més d’1.750.000 euros, és a dir, prop del 10% dels ingressos municipals. Des de la diputació de Barcelona, recomanen a la ciutadania declarar igualment aquest impost i restar a l’espera de com evoluciona el tràmit judicial.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail