L’atur al Baix Vallès disminueix fins a valors de 2008

L’atur ha baixat a tot el territori. En conjunt, al Baix Vallès, la davallada ha estat d’un 4’7%. Si ho mirem per municipis, aquest valor es manté menys a Martorelles i Montmeló on la disminució ha estat encara major. De fet, Montmeló té una de les reduccions de l’atur percentuals més alta de la comarca, la taxa ha baixat en un 12 i mig per cent. Una part d’aquesta millora s’atribueix a un nou repunt de la indústria.

El sector industrial és el segon sector econòmic que més ha crescut en aquest mes de maig a la comarca. Després que l’afectació econòmica del conflicte d’Ucraïna s’hagi estabilitzat, les empreses comencen a recuperar l’empenta d’inicis d’any. Tot i això, l’encariment de les matèries primeres segueix sent un factor que no permet que la indústria assoleixi els nivells esperats. Per aquest motiu, els sindicats demanen una injecció econòmica per part del govern català.

L’augment de la contractació d’aquest més situa les dades de l’atur a valors de 2008. A més, la meitat dels contractes ja són indefinits. Tot plegat, convida a ser optimistes de cara a l’evolució econòmica dels pròxims mesos.

Des dels sindicats també asseguren que per tal de mantenir aquesta creació d’ocupació és necessari blindar el poder adquisitiu de la població i, en cap cas, reduir-lo.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail