Baix VallèsInformatiuMunicipisNotícies

L’atur al Vallès Oriental registra mínims en un mes de maig des de 2008

 

L’atur al Vallès Oriental ha baixat del 9% durant el darrer mes de maig. Concretament, es troba en el 8,87%. Això es tradueix en 18.575 persones en situació d’atur, la xifra més baixa en un mes de maig des de 2008. Els sindicats esperen que el nombre de persones aturades encara disminueixi durant els mesos vinents, coincidint amb la temporada d’estiu.

El sector serveis ha liderat el descens de l’atur al maig. La proximitat de la temporada d’estiu, coincidint amb actes importants al Vallès, ha facilitat la contractació. Però aquesta també ha anat en augment en altres sectors com pot ser l’industrial i l’agrari. Comença el moment de recollida de productes i això fa que es necessitin persones treballadores.

Mollet ha liderat el descens de l’atur al Vallès, amb una reducció de 79 persones. A Montornès el descens ha estat de 16 persones, mentre que a Montmeló ha registrat un augment d’1 persona i a Martorelles de 5. En el conjunt del Vallès Oriental, la disminució ha estat de 296 persones. Així i tot, els sindicats reivindiquen que s’ha de continuar lluitant per combatre la precarietat laboral.

Si fem la comparativa respecte al maig de l’any passat, l’atur ha baixat en 724 persones, el que significa un descens de gairebé el 4%.