Baix VallèsInformatiuMunicipisNotícies

L’atur augmenta al Baix Vallès durant el mes d’agost

 

Pitjor que al juliol, però és el millor agost des del 2008. Aquest és el resum, en termes molt generals, de les dades de l’atur del mes d’agost que ha publicat l’Observatori del Treball. Respecte del juliol, l’atur ha crescut a tots els 4 municipis de Vallès Visió. Montornès és el que té un percentatge més alt, amb una taxa del 10,7%; Mollet un 10,6%; Martorelles un 10,5%; i Montmeló té un 9,2% d’atur. Aquest increment general, però, entre dintre d’una lògica.

Tot i l’augment de l’atur a l’agost, les xifres són molt millors que no pas ara fa un any. Montornès és el municipi de Vallès Visió que ha experimentat un descens més gran, amb un 6,39% menys. Per la seva banda, a Mollet s’ha reduït un 4,6%; a Montmeló, gairebé un 1,5%; i Martorelles és l’únic dels quatre municipis que té més atur que fa un any, amb 6 persones més, que suposen un augment del 2,5%.

En aquest sentit, segons el sindicat, la reforma laboral ha ajudat a millorar les dades, però aquest canvi de rumb és encara insuficient.

Finalment, els sindicats han reivindicat també que cal equilibrar els salaris al mateix nivell de l’increment dels beneficis empresarials per poder fer front a l’augment dels preus bàsics de la cistella de la compra.