L’atur baixa considerablement al territori i s’acosta a valors d’abans de la pandèmia

L’atur baixa considerablement al territori. En el conjunt del Baix Vallès el descens supera el 6,7% i són 550 les persones que han trobat feina. Si ho dividim per municipis, a Mollet més de 280 persones han deixat la llista de l’atur, cosa que suposa un 7,7% de disminució. A Montornès hi ha una vuitantena de persones menys a l’atur i a Montmeló en són 22. En el cas de Martorelles, la taxa ha baixat en gairebé un 9%: 25 persones han tornat a treballar. Tot plegat deixa unes xifres al Baix Vallès que es comencen a acostar a les dades d’abans de la pandèmia.

Pel que fa el nombre absolut de persones aturades, Mollet és el municipi del territori que més ha millorat. Més de 280 persones han trobat feina en el darrer mes de juny. Tot i l’estacionalitat de molts dels contractes nous, l’Ajuntament es mostra optimista ja que, respecte l’any passat, l’atur s’ha reduït en un 15%.

Martorelles ha registrat el descens de l’atur més pronunciat pel que fa la variació relativa. En aquest municipi, la taxa s’ha reduït gairebé en un 9%. Un avenç molt relacionat amb la tasca del servei de promoció econòmica La Serradora, impulsat amb Santa Maria i Sant Fost, i pels plans d’ocupació de l’Ajuntament. El polígon industrial del poble també ha facilitat aquesta ràpida recuperació econòmica.

Es preveu que aquesta bona evolució de l’atur s’allargui fins, com a mínim, a l’octubre. La tardor serà clau per veure quin és el nivell d’estabilitat que hi ha al mercat de treball vallesà i com li afecta el coronavirus.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail