L’atur puja al territori però encara no arriba a les xifres de la crisi econòmica de 2008

Es confirmen les previsions i l’atur al Baix Vallès continua pujant. Durant el mes d’agost, 245 persones han perdut la feina al territori i la taxa ha superat el 14%. D’aquesta manera la taxa d’atur a la nostra zona se situa per sobre del conjunt del Vallès Oriental. A tota la comarca la taxa no arriba al 13 i mig per cent i s’ha incrementat en 731 persones. Els sindicats majoritaris al territori veuen preocupants aquestes dades però asseguren que encara estem lluny dels pitjors mesos d’agost que es van registrar durant l’anterior crisi econòmica.

Si ho mirem per municipis, l’atur a Mollet ha augmentat en 67 persones el que es tradueix en un increment de menys del 2%. A Montornès, són 36 els veïns que han perdut la feina i l’increment frega el 3%. En el cas de Montmeló són 20 persones més a l’atur i l’augment de la taxa és d’un 3,7%. L’atur a Martorelles també s’ha incrementat. Hi ha 16 persones més sense feina al poble, el que correspon un augment de més del 5%. El sector serveis és el que més ha patit durant aquest mes.

Des dels sindicats esperen poder mantenir vigent els ERTOs fins a finals d’any perquè l’atur no es dispari en els pròxims mesos.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail