L’augment dels contagis no afecta els ingressos als hospitals de la comarca

Les dades epidemiològiques estan empitjorant al territori. Igual que a la resta de Catalunya, el risc de rebrot i la velocitat de transmissió han augmentat considerablement durant els darrers dies. Per això el govern espanyol proposarà administrar la tercera dosi de la vacuna contra la Covid als majors de 60 anys i al personal sanitari i sociosanitari. Val a dir, que tot i l’increment de positius, aquesta tendència no s’està traspassant als principals hospitals de la comarca.

L’Hospital de Mollet té, a hores d’ara, 3 persones ingressades per covid-19 i cap d’elles es troba a la Unitat de Cures Intensives. A més, en la darrera setmana no s’ha produït cap defunció al centre molletà. Un dels factors que expliquen la poca afectació que està produint la covid-19 al centre han estat les vacunes. De tota manera, l’hospital està alerta per si han d’activar mesures extraordinàries.

En el cas de l’Hospital de Granollers, el nombre d’ingressats també es manté estable. Actualment, hi ha 10 persones ingressades amb coronavirus i 4 d’elles es troben a l’UCI. Igual que a Mollet, durant la darrera setmana no hi ha hagut cap defunció per covid al centre granollerí.

Pel que fa a les dades epidemiològiques, destaca que el risc de rebrot a crescut en el territori. Sobretot a Mollet i Montornès que estan per sobre de la mitjana de la comarca. En el cas de l’RT, la velocitat de transmissió del virus, tots dos municipis també estan per sobre de la mitjana vallesana.

A Mollet el Risc de Rebrot és de 180 punts i a Montornès aquest indicador se situa en 251 punts. A Montmeló registren un risc de rebrot de 39 punts i a Martorelles de 62 punts. El Risc de Rebrot a la comarca és de 137 punts.

Pel que fa la RT, la velocitat de transmissió aquest indicador també empitjora als municipis del baix valles. Per exemple, la ciutat de Mollet té una RT de 1,94 i Montornès, encara més alta de 2,47. Montmeló, però encara se situa per sota de 1 i Martorelles registra una velocitat de transmissió de 1. Al Vallès Oriental aquest indicador se situa en 1,8.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail