L’empresa baixvallesana MAM participa en la fabricació de respiradors per a les UCIs

La manca de maquinària en els hospitals, sobretot pels malalts crítics que necessiten aparells de repiració assistida, ha donat lloc perquè algunes empreses hagin treballat conjuntament per dissenyar respiradors. És el cas de l’emprea MAM que es fa càrrec de la producció de repiradors anomenats ‘Respira’ per les UCI dels hospitals puguin utilitzar-los.

Aquesta és una línia de treball que ha creat l’empresa baixvallesana MAM per fabricar respiradors per als hospitals. Fa unes setmanes ha iniciat aquesta producció a càrrec de l’empresa GPA Innova que l’ha dissenyat i que ja ha superat l’assaig clínic. Això significa que els hospitals els poden fer servir. Es tracta d’uns respiradors, anomenats Repira, que permeten assistir de manera mecànica als pacients crítics. Al mateix temps, dóna una assistència personalitzada a cada malalt. El seu control es fa de forma remota per facilitar la gestió als hospitals.

De moment, cada dia es fabriquen entre 60 i 70 unitats de respiradors. Tot i que si la demanda ho requereix es poden arribar a produir uns 300 dispositius.

La situació d’aquesta pandèmia de la Covid-19 ha afectat la producció del teixit empresarial del territori. Per l’empresa MAM poder fabricar aquests respiradors li ha permès obrir la planta amb activitat perquè la situació els ha portat a fer un ERTo en la plantilla.

Actualment, aquests dispositius tenen l’autorització sanitària només mentre duri la pandèmia de la Covid-19. Per això, ja estan treballant per obtenir un certificat per què en un futur els serveis d’emergències i les UCI dels hospitals disposin d’aquesta eina

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail