Les auditories energètiques de la Diputació ajuden a reduir un 30% la despesa

5.400 llars vulnerables s’han beneficiat, en 4 anys, d’ajudes de la Diputació de Barcelona per combatre la pobresa energètica. Amb el programa d’Auditories energètiques, aquestes famílies han aconseguit reduir la factura d’aigua, llum i gas en 240 euros anuals.

El 25% d’aquestes llars vulnerables són de famílies monoparentals i un 21% tenen més de 65 anys. La resta, són pensionistes o reben la renda mínima garantida. A més, el 70% són llars que no poden garantir una temperatura de confort a l’hivern. Gràcies a aquest programa de la Diputació, aquestes persones han aconseguit reduir la factura energètica anual en un 30% de mitjana.

Aquest tècnic del Programa d’Eficiència Energètica de la Diputació de Barcelona és l’encarregat de fer l’auditoria i intervenció a casa de la Joana Santaolaria. Ella viu sola en aquest habitatge del centre de Mollet i gràcies als canvis aplicats a través d’aquesta iniciativa, assegura que ha notat un estalvi en les seves factures de llum, aigua i gas.

Per aconseguir aquest estalvi, en les auditories s’instal•len de forma gratuïta elements d’eficiència energètica com aquests reductors del cabal d’aigua o se substitueixen les bombetes per unes amb tecnologia LED. A casa de la Joana també el tècnic ha col•locat aquests endolls amb interruptor perquè es puguin connectar i desconnectar de la llum fàcilment.

A banda d’aquestes intervencions en l’habitatge per reduir els consums, en aquesta auditoria integral també es revisen i s’optimitzen els contractes de subministraments.

En aquestes visites a domicili els tècnics de la diputació també donen consells per aconseguir uns hàbits de despesa més eficients.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail