Es descobreix una cisterna de grans dimensions i unes escales al castell de Sant Miquel

Les tasques en el Castell de Sant Miquel de Montornès es van iniciar l’any 2017 amb l’objectiu d’aturar la de-gra-dació del monument i fer-ho més visible. Durant aquests anys s’han fet diferents actuacions que formen part del Pla Director per recuperar i consolidar el Castell. Unes actuacions que permeten conèixer més detalls de la funció d’aquest patrimoni medieval a través d’importants troballes. La darrera ha estat una cisterna de grans dimensions d’abastiment d’aigua i unes escales que donaven accés a una estança. Uns treballs que s’han fet en el perímetre de la Torre de l’Homenatge, que és el punt més rellevant del Castell.

Els ajuntaments de Montornès i Vallromanes treballen, des del 2018, per consolidar i donar visibilitat aquest monument, que té la consideració de Bé Cultural d’Interès Nacional.

A la tardor es faran tasques de desbrossament de la vegetació en una de les parts de la zona per donar més visibilitat al Castell. I també es procedirà a fer tasques d’excavació en una de les parts del monument, que permetrà descobrir més informació tant històrica com arquitectònica.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail