Baix VallèsCRAWLLInformatiu

Les donacions de sang han baixat més de l’habitual aquest estiu

Les altes temperatures registrades durant l’onada de calor estan frenant les donacions de sang. Aquestes han baixat més del que estava previst i del que és habitual durant l’estiu. El Banc de sang i Teixits ha encetat la segona quinzena d’agost amb uns nivells de sang per sota de l’òptim. Concretament, es necessiten unes 1.100 donacions diàries, i aquest dijous no s’espera arribar a les 600. Aquesta xifra empitjora encara més de cara al cap de setmana, dissabte preveuen rondar les 300 donacions. Per això, aquest acapte de sang, com la d’aquest dijous al Casal de la Gent Gran de Montmeló, són molt necessàries.

Els Montmelonins han respost a aquesta crida i durant tot el dia desenes de donants han passat per aquí. Des del Banc de Sang i Teixits animen a tothom a continuar donant sang, i recorden que al nostre territori, durant aquestes dates, hi ha molts llocs on poder-ho fer.

Les dones poden donar sang un màxim de tres vegades l’any i els homes un màxim de quatre. Entre donació i donació ha de passar un mínim de dos mesos.