Les escoles podran recuperar al setembre la distribució que tenien abans de la pandèmia

El pròxim curs escolar començarà el 13 de setembre i ho farà amb novetats pel que fa a les mesures contra la Covid. El Departament d’Ensenyament ha fet públic el pla que regirà els centres educatius a partir del setembre. El document planteja que si l’evolució de la pandèmia segueix la tendència actual, moltes mesures es poden flexibilitzar.
Les escoles del Baix Vallès podran recuperar la distribució que tenien abans de la pandèmia. Aquesta és una de les novetats que planteja el departament pel curs vinent. La distància de metre i mig entre alumnes del mateix grup bombolla passa a segon terme i, d’aquesta manera, es podrien recuperar la quantitat d’alumnes per aula que hi havia el 2019. Això permetria a moltes escoles del territori tornar a habilitar aules d’especialitat com ara plàstica, música o, fins i tot, el gimnàs.

Una altra de les novetats del nou pla fa referència a l’ús de la mascareta. El govern deixa la porta oberta a què els infants de primària no portin mascareta mentre estiguin en grup bombolla. És a dir, sí que l’haurien de portar al pati o quan es barregin amb altres classes. L’última paraula, però, la tindrà la Generalitat qui decidirà si és obligatori portar-la o no en funció de l’evolució de la pandèmia.

També es relaxaran les mesures higièniques. A partir del setembre només caldrà fer una neteja i serà després de l’activitat lectiva. A més, els alumnes també podran compartir material escolar.

Després d’un curs convivint amb la pandèmia, les escoles ja tenen l’experiència suficient per afrontar un nou curs amb més tranquil·litat. Fins i tot alguns centres educatius com l’escola Montseny de Mollet han fet inversions per millorar la qualitat de l’aire de les aules. Ara amb les noves mesures anunciades pel Departament d’Educació, com per exemple, que els alumnes a l’hora del pati puguin interaccionar amb altres grups de convivència, creuen que el centre podrà recuperar part de la normalitat perduda.

Poder intercanviar joguines o material educatiu, també és una de les mesures que veuen important des de les escoles.

I imatges que s’havien convertit en habituals des del setembre, com la presa de temperatura abans d’entrar a les aules, el curs vinent, s’eliminarà.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail