Les farmàcies faran cribratges als monitors i infants dels casals i colònies d’estiu

Davant l’increment de contagis i les hospitalitzacions entre els joves el Departament de Salut posa en marxa un dispositiu perquè les farmàcies facin cribratges a monitors i infants de casals i colònies d’estiu. La majoria de les farmàcies del territori valoren positivament aquesta iniciativa i faran aquests testos d’antígens a partir de la setmana que ve. L’objectiu és evitar contagis en el lleure infantil.

Els professionals de les farmàcies ja tenen els protocols i la formació per fer aquests testos. Ells són els encarregats de controlar tot el procés per introduir en un programa els resultats del cribratge. De fet, des de l’inici de la pandèmia els professionals del sector farmacèutic demanaven poder participar en els cribratges. A més, a partir de la setmana que ve, quan ho aprovi el govern de l’estat, podran vendre el test d’antígens a la ciutadania. Fins ara només ho poden subministrar amb recepta mèdica.

Pel que fa a els Esplais i les Associacions de lleure del territori veuen amb bons ulls aquesta mesura. De fet, hi ha entitats que ja demanaven solucions com aquesta l’estiu de l’any passat. Gràcies a aquestes proves, els monitors es treuen un pes de sobre tant a nivell de gestió com econòmic. Això sí, asseguren que sigui com sigui, mantindran igualment totes les mesures de seguretat.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail