Les farmàcies podran vendre sense recepta tests d’autodiagnòstic per la Covid

Les farmàcies poden vendre amb recepta aquest test d’anticossos per detectar la infecció activa de la Covid en una persona. És a dir, una prova que permet al ciutadà saber en quina fase el virus es troba dins del cos. Ara el Ministeri de Sanitat treballa perquè les farmàcies també puguin vendre test d’autodiagnòstic per la Covid. És a dir tant les proves d’antígens com les d’anticossos. Aquest test d’autodiagnòstic permetrà al ciutadà fer-se la prova ell mateix sense la intervenció d’un professional.

Les proves d’antígens són fàcils de fer. Per això, els farmacèutics del territori veuen amb bons ulls poder vendre aquestes proves, però, remarquen la importància de saber actuar en cas de donar positiu de la Covid. El que significa que s’haurà de continuar seguint amb el protocol d’anar al Centre d’Atenció Primària corresponent.

El Ministeri de Sanitat preveu que a mitjans d’aquest mes es pugui aprovar el decret per la seva venda. Aquesta mesura pretén reduir la pressió assistencial dels centres sanitaris.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail