Les infermeres del Baix Vallès reivindiquen la seva professió en el Dia Internacional de la Infermeria

L’Imma Fuentes és infermera de l’Hospital de Mollet des de fa deu anys. Per ella, més que una professió és una vocació. Aquesta pandèmia de la Covid-19 l’ha fet viure en primera línia moments complicats amb els malalts més crítics. Ha hagut d’utilitzat elements de protecció que només li permetia mostrar els seus ulls als pacients que lluitaven contra aquest virus en solitud. En aquests moments el col·lectiu d’infermeres ha tingut un paper determinant a l’hora d’acompanyat als malalts i familiars.

Aquesta crisi sanitària ha mostrat el paper important que fan les infermeres i llevadores. Un col·lectiu que en els darrers anys ha reclamat tenir més veu per decidir les polítiques de salut i augmentar la seva presència en els llocs de lideratge. Per aquest motiu s’ha posat en marxa la campanya ‘Nursing Nou’ on també participa la Fundació Sanitària de Mollet amb una desena d’infermeres. La iniciativa té com a objectiu millorar la salut de la població i potenciar el paper de la infermeria. De fet, es vol aconseguir formar a més vint mil professionals d’arreu del món.

La celebració de dia internacional de les infermeres i llevadores és en motiu pel naixement de Florense Nightngale, considera la impulsora de la infermeria que coneixem avui en dia i una ferma defensora de les mesures higièniques com rentar-se mans.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail