Les llibreries del Baix Vallès fan balanç positiu del Sant Jordi

Els llibreters del Baix Vallès tenien moltes ganes d’aquest Sant Jordi. Després de dos anys on la pandèmia havia marcat el 23 d’abril, el sector esperava que enguany l’activitat s’acostés a les xifres de 2019. Finalment, les expectatives no s’han complert però els números han estat força positius.

Tot i el temps inestable que hi va haver al Baix Vallès aquesta Diada de Sant Jordi, amb pluges i ruixats inclosos, els llibreters del territori fan una valoració positiva de l’edició d’enguany. La primera post pandèmia i on no hi havia cap mesura restrictiva pel covid.

Pels llibreters Sant Jordi és el dia de més facturació de tot l’any. Les vendes del 23 d’abril representen entre 7 i 10% dels resultats anuals. I tot i aquest 2022 s’esperava el millor Sant Jordi de la historia, el mal temps ha fet que la facturació s’hagi igualat a les xifres de l’any passat.

Els llibres mes venuts en català al Baix Vallès han estat Benvolguda, d’Empar Moliner i el «El monstre de Santa Helena» d’Albert Sánchez Piñol. En no ficció el de Toni Cruanyes, «La Vall de la Llum». En Castellà «Roma soy Yo» de Santiago Posteguillo i El Libre Negro de las Horas» d’Eva García Sáenz de Urturi. El llibre infantil i juvenil també té molta tirada al territori.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail