Les pluges de d’aquesta primavera asseguren la bona campanya de prevenció d’incendis

A banda de la prevenció, també cal destacar la meteorologia com a una de les causes de la bona campanya de prevenció d’incendis d’aquest estiu. Tot i que l’estiu ha estat força sec, la primavera va ser força humida i això ha permès evitar més ensurts.

La onada de calor de principis d’agost va ser el pic més alt de temperatures del passat estiu. Tret d’aquells dies on es van superar els 38 graus de màxima i les mínimes van ser molt altes, l’estiu al territori ha estat força suau comparat amb els darrers anys. A més, la primavera passada va ser generosa en precipitacions, cosa que ha afavorit que els boscos hagin mantingut gran part de les seves defenses davant els incendis.

Pel que fa la tardor que tenim per endavant, tot apunta que serà força seca i amb altes temperatures. Tot i això, les pluges seran força més violentes de l’habitual i es podrien repetir fenòmens com l’aiguat de Granollers de principis de setembre. Uns fenòmens provocats pel canvi climàtic.

Si tot segueix el previst, el fred no arribarà fins al desembre però un cop arribi, aquest hivern podria ser força més fred que el de l’any anterior.

 

Notícies relacionades:
La millor campanya de prevenció d’incendis dels darrers 15 anys al Baix Vallès

 

Subscriu-te al nostre butlletí!

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail