Les policies del Baix Vallès recorden que és obligatori complir les mesures que estableix l’estat d’alarma

Sortir a passejar pel carrer o quedar amb un grup d’amics en l’espai públic són algunes de les accions que, per reial decret, estan prohibides, almenys, fins d’aquí a dues setmanes. Per a controlar-ho, les policies locals patrullen pels carrers per informar-ne a aquells ciutadans que no ho desconeixen o ho estan complint. A Mollet, per exemple, els agents s’han vist obligats a identificar uns joves d’aquest recinte precintat, la pista d’skate de Riera Seca.

En aquesta tasca de difusió també hi està ajudant Protecció Civil. Les directrius de restringir la mobilitat ciutadana de l’espai públic té certes excepcions, com és sortir a comprar productes de primera necessitat, treure diners, anar a treballar, tenir cura d’una persona dependent, tornar a la residència habitual o passejar la mascota. Sobre aquesta última mesura, no es pot treure l’animal de companyia acompanyat d’altres persones.

Tot i que la tasca policial que s’està duent a terme té com a objectiu informar, la reiteració en aquesta mala praxi pot suposar sancions econòmiques, amb multes d’entre 100 i 600.000 euros.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail