Les restriccions agrícoles per l’onada de calor no afecten, en excés, els pagesos de Gallecs

Els municipis com Martorelles o Montornès tenen restriccions per l’onada de calor. Gran part de Catalunya es troba a nivell 3 del pla Alfa, que ha activat Protecció Civil. Aquestes restriccions afecten els pagesos de gallecs que han d’aturar l’activitat agrícola amb maquinària entre les 12 del migdia i les 6 de la tarda. Unes mesures que tenen com a objectiu evitar incendis, perquè en aquests moments el risc és molt elevat.

En Salvi Safont utilitza aquestes màquines pels seus conreus a Gallecs i des de les dotze del migdia fins a les sis de la tarda estan aturades. El motiu, són les restriccions que Protecció Civil de Catalunya a activitat per aquesta onada de calor. Per això, durant el migdia, sobretot s’atura l’activitat agrícola amb maquinària. L’objectiu és evitar incendis ara que estem en el Pla Alfa 3 i el risc d’incendis és molt elevat. Una situació que els pagesos del territori assumeixen amb responsabilitat. De fet, han avançat les hores de feina. Aquests dies comencen els treballs a les sis del matí fins a les onze i tornen al camp al vespre. 

Ara les feines se centren a recollir les palles i fer les franges de protecció per prevenir els incendis. A més, també ara es fan tasques de netejar el gra dels llegums perquè en aquests conreus es treballa amb productes ecològics. 

Els pagesos es plantegen utilitzar malles de protecció per cobrir els conreus que reduiria un 40% l’afectació de la calor. Aquestes altes temperatures que es registren des de fa uns mesos perjudiquen els productes d’estiu. 

La preocupació ara recau en la manca d’aigua sobretot en els pous que presenten uns nivells baixos. Per això esperen que les pluges arribin aviat. Si aquesta sequera continua, els agricultors podrien tenir un gran problema durant els pròxims mesos.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail