Baix VallèsCRAWLLInformatiuMunicipisNotícies

Les llibreries i floristeries del Baix Vallès valoren positivament aquest Sant Jordi

Les llibreries del Baix Vallès augmenten les vendes durant aquest Sant Jordi 

 

Després d’una diada de Sant Jordi molt intensa per les llibreries del territori, la valoració que fan des del gremi és molt positiva. D’entre tots els llibres que han venut, els més demanats aquest any han estat ‘El Àngel de la Ciudad‘, de Sáez de Urturi i ‘32 de març‘ de Xavier Bosch. Al Baix Vallès, però, també han tingut molta importància els autors locals.

Per la Llibreria Enric de Montornès, les vendes de llibres per Sant Jordi suposen el 50% de tot l’any. Enguany, però els llibreters tenien la incertesa de com anirien les vendes, ja que la celebració queia en diumenge i es preveia que la gent marxés fora. No obstant això, la Diada ha aconseguit omplir els carrers de gent i les vendes han estat tot un èxit.

En aquest Sant Jordi, els llibres més venuts han aconseguit englobar gèneres ben diversos, des de lectures esportives, feministes, ficció, fins a suspens. Gairebé tots són d’autors catalans.

Enguany, com a novetat, diferents municipis del Baix Vallès com Mollet han convidat a escriptors locals a firmar els seus llibres a peu de carrer. D’aquesta manera s’ha potenciat la lectura local, sent també uns dels llibres més comprats pels vallesans.

Un cop passada la Diada, ara la feina dels llibreters és endreçar i ordenar tots els llibres, o fins i tot continuar venent a aquells que prefereixen comprar-ne un cop passada la celebració.

 

Les vendes de roses d’aquest Sant Jordi superen els nivells anteriors a la pandèmia

 

Pel que fa a la venda de roses, de nou les xifres han superat les expectatives. Aquest any el nombre de roses venudes a les floristeries ha augmentat, i moltes d’elles s’han quedat sense existències. Una tradició que, asseguren, s’ha arrelat encara més després de la pandèmia.

Enguany, els floristes coincideixen que les vendes han incrementat respecte anys anteriors, coincidint que la celebració ha caigut en diumenge i que el bon temps ha acompanyat durant tot el dia. A més, de la coincidència en què la Diada ha caigut en dia festiu, els floristes asseguren que des de la pandèmia, Sant Jordi és una tradició que cada vegada més la gent té ganes de celebrar.

Ara els floristes ja començaran a planificar el pròxim Sant Jordi, que caurà en dimarts.