L’Hospital de Mollet remarca la importància de la tercera dosi

Les dades epidemiològiques segueixen empitjorant a tot el territori. És la mateixa situació que es viu a tot el país. Per aquest motiu, Salut ja ha anunciat noves mesures i no descarta recuperar algunes restriccions de cara a les pròximes setmanes.

A partir d’aquest dijous, els contactes estrets de positius per covid s’hauran de confinar tot i estar vacunats. És una de les noves mesures que marcaran el protocol que està detallant el Procicat amb Salut. Es considera contacte estret tothom que ha estat més de 15 minuts a menys de 2 metres d’un positiu sense mascareta. Des de l’Hospital de Mollet recorden la importància de la dosi de reforç per frenar la cadena de contagis.

Els sanitaris també demanen un nou esforç per part de la població per tal de reduir l’activitat social. L’objectiu és reduir el risc de que la malaltia s’escampi als dinars de Nadal i trobades familiars.

De moment, l’augment dels contagis no està afectant les activitats quirúrgiques de l’Hospital de Mollet. I les visites a familiars també segueixen actives tot i que restringides a només dues hores al dia.

Els vacunats amb AstraZeneca ja poden demanar hora per a la tercera dosi. Fins ara, només podien sol•licitar la dosi de reforç els majors de 60 anys i ara ja s’han obert les peticions a totes les persones vacunades amb aquest medicament desenvolupat per l’Universitat d’Oxford. Per rebre la tercera dosi, això sí, han d’haver passat almenys tres mesos des que es va rebre la segona. De fet, cal recordar, que aquesta vacuna d’Astra Zeneca es va administrar a molts treballadors de sectors considerats essencials com ara seguretat o docents.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail