InformatiuMontornès del VallèsMunicipisNotícies

L’Institut Vinyes Velles de Montornès ha fet activitats centrades en la violència de gènere

 

L’Ajuntament de Montornès impulsa un seguit d’activitats per commemorar el Dia Internacional contra les Violències Masclistes, el 25N. L’objectiu és interpel·lar a la ciutadania perquè mostri el seu rebuig i oferir espais per a la reflexió i la formació en perspectiva de gènere. És el cas de l’Institut Vinyes Velles, que ha impulsat dos certàmens: un de cartells i un altre de curtmetratges amb l’objectiu d’utilitzar l’art per a la sensibilització entre els joves.

La Martina Espejo és alumna de tercer d’ESO de l’Institut i ha obtingut el primer premi del concurs de cartells per reivindicar el 25N. Amb aquesta proposta, vol conscienciar sobre la importància d’erradicar les violències de gènere.

Aquesta és la primera vegada que l’institut Vinyes Velles, a través de les professores de plàstica, impulsen aquest concurs per treballar entorn de la violència de gènere amb els alumnes. Els cartells fets en diferents tècniques, des del digital fins als treballs manuals, estaran exposats a la Biblioteca i a l’Institut.

A més, l’AFA d’aquest institut ha impulsat un concurs de curtmetratges al voltant d’aquesta temàtica. En aquesta iniciativa s’han presentat dues propostes cinematogràfiques. Aquesta és la primera vegada que l’Ajuntament de Montornès atorga una subvenció a l’AFA per fer aquest concurs de curtmetratge amb l’objectiu de conscienciar als joves sobre aquesta xacra social.