Lliurats els Certificats d’Acollida a les 17 persones que han completat la formació a Montornès

L’Ajuntament de Montornès ofereix informació i assessorament a les persones nouvingudes a través del Servei de Primera Acollida. Un programa que es va impulsar l’any 2017 i que té com a objectiu ajudar a les persones procedents d’altres països per obtenir els documents i la informació sobre el municipi a través de cursos. Un cop completat els tres cursos necessaris, els participants reben el seu certificat.

En Morr Kebba Cessay és de Gàmbia i va arribar a Montornès fa 15 anys. Ell ha fet tots els cursos necessaris per aconseguir el document que permet l’emissió d’informes d’estrangeria des del Departament de Polítiques Migratòries. El que significa que ha superat els tres mòduls de formació.

En total s’han lliurat els certificats d’acollida a disset persones de diferents procedències i que han completat la formació a Montornès entre 2019 i 2021.

L’objectiu d’aquest programa és fomentar l’autonomia personal de les persones nouvingudes a Montornès. Un programa que alhora serveix per posar en contacte aquestes persones amb les administracions com l’ajuntament de Montornès.

Els cursos consisteixen a ajudar en l’aprenentatge de la llengua, coneixements laborals i del municipi.

Des de l’any 2017 Montornès ofereix el Servei de Primera Acollida on s’han inscrit un total de 140 persones. L’espai del Centre Cultural Montbarri ha acollit aquest lliurament on s’ha comptat amb la participació de l’Escola Municipal de Música de Montornès.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail