L’Olena Morozova, d’Ucraïna a monitora de zumba a Martorelles

Al Baix Vallès han arribat moltes persones procedents d’Ucraïna, que volien escapar-se de la guerra. Algunes d’aquestes persones han tingut una integració ràpida al territori malgrat les dificultats de l’idioma. Avui us explicarem el cas de l’Olena Morzova que és monitora de zumba a Martorelles.

L’Olena Morozova va arribar a Martorelles el 15 de març per refugiar-se de l’atac rus que patia el seu país, Ucraïna. Ella és monitora de zumba i des que va arribar va fer saber que tenia ganes de treballar i fer coses pel municipi que l’ha acollit. Tot just fa dues setmanes que l’ajuntament ha organitzat unes classes de zumba perquè l’Olena faci de monitora.

Les classes es fan cada dijous a la tarda i són gratuïtes. Una manera d’organitzar activitats pels ciutadans i alhora donar feina a l’Olena. Ella no parla ni angles, ni castellà ni català, però l’idioma no ha estat un impediment.

Martorelles, tot i ser un municipi petit, ha intentat ajudar amb tot el que ha pogut envers el conflicte. Ha acollit a 6 famílies ucraïneses, les quals reben classes de castellà, els infants van a l’escola i les estan ajudant amb tota la documentació.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail