Malestar dels jutges de pau del Baix Vallès pel projecte de llei que vol suprimir aquest figura

Els jutges de pau del Baix Vallès mostren el seu malestar pel projecte de llei del govern estatal que vol eliminar aquesta figura. Consideren que la feina dels jutges de pau és una peça important dins l’engranatge del sistema judicial per les tasques que desenvolupen. Per això demanen més suport dels ajuntaments del territori per defensar la seva figura.

El Jutge de Pau és una figura que es va crear a Catalunya 1855 i actualment hi ha 879 persones que exerceixen aquesta funció. Representen el primer graó de la justícia i les seves competències són de l’àmbit civil. Tracten aspectes des del registre civil, comunicacions judicials o la mediació entre conflictes veïnals per evitar que alguns casos arribin a judici, entre d’altres. La Carme Manuel és la jutgessa de pau titular de Montmeló des de fa vuit anys. Considera important aquesta figura pels municipis, especialment perquè la seva tasca és voluntària.

El projecte de llei del govern de l’estat preveu suprimir els jutges de pau per crear les oficines de mediació. Els jutges de pau baixvallesans consideren que les seves tasques són essencials pels ciutadans sobretot en els municipis on hi ha jutjat de primera instància i d’instrucció.

També el martorellenc Andreu Monzó és jutge de pau des de fa nou anys. Creu que aquesta figura és el primer pas pels ciutadans per la seva proximitat.

Els jutges de pau del territori esperen que els ajuntaments aprovin les mocions que volen presentar per donar suport a aquesta figura.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail