Martorelles aplicarà una taxa d’escombraries en funció dels habitants d’un domilici i la seva renda

A Martorelles la taxa de residus es va implementar a la dècada dels anys 50 on cada habitatge pagava el mateix. Ara s’implementarà un nou model de taxa progressiva que es fa a través del nombre de persones empadronades en un habitatge. A més, també s’han incrementat les bonificacions que poden arribar a un 40%. D’aquesta manera, per exemple, anar a la deixalleria cinc vegades a l’any suposarà una bonificació del 10%, l’autocompostatge continua sent del 10% i també l’ús del servei de recollida de mobles té una bonificació si s’utilitza dues vegades a l’any. L’objectiu es incentivar als ciutadans perquè gestionen correctament els residus i premiar els que ho fan bé.

El nou model de taxa de residus ha rebut el suport dels partits Units per Martorelles i la coalició del PSC amb Més acció per Martorelles.

Martorelles en Comú Podem hi ha votat en contra perquè considera que hi ha altres formules que es poden implementar en el municipi.

L’Ajuntament de Martorelles vol fer l’any que ve dues jornades de neteja ambientals en el municipi. La finalitat es conscienciar a la ciutadania perquè generi menys residus.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail