Martorelles augmenta la taxa d’escombraries per pal·liar l’increment del preu de la gestió dels residus

Amb el rebut d’escombraries paguem la recollida, ja sigui del contenidor o porta a porta, el trasllat a plantes de reciclatge o abocadors, i la gestió que es duu a terme amb aquests residus. Tot aquest procés, en el cas de Martorelles, s’ha encarit més d’un 30% en els últims 3 anys. Paral·lelament, la bonificació que atorga la Generalitat per la recollida selectiva ha disminuït en 50.000 euros. Tenint en compte que el municipi baixvallesà és dels que millor recicla de tot Catalunya. Martorelles portava 5 anys amb el rebut d’escombraries pràcticament congelat tot i que el cost del servei s’encaria cada any. Per tots aquests atenuants, el govern ha encarit la taxa d’escombraries en 87 euros a l’any, passant dels 134 euros que es pagaven l’any passat als 221. Un augment sobtat que no ha agradat a l’oposició. El PSC s’hi ha abstingut i En Comú Podem hi ha votat en contra.

Aquesta quota de 221 euros tindrà dues possibles bonificacions. D’una banda els veïns que utilitzin la deixalleria 10 vegades rebran una rebaixa d’un 15%. La mateixa bonificació que rebran els martorellencs que tinguin una compostadora a casa. Si fan les dues coses, la rebaixa serà del 25%, arribant a pagar 165 euros de taxa d’escombraries. L’objectiu és canviar els hàbits de generació de residus.

Martorelles té un percentatge de recollida selectiva del 81%, la mitjana de Catalunya està pròxima al 30%. Un dels motius és la recollida porta a porta, sistema que volen mantenir des de l’Ajuntament.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail