Martorelles commemora el Dia Mundial del Refugiat amb una trobada

Avui se celebra el Dia Mundial dels Refugiats. Aquesta efemèride promoguda per les Nacions Unides té per objectiu rescatar de l’oblit la situació que viuen milions de persones al món. L’Ajuntament de Martorelles ha volgut visibilitzar la situació que viuen aquestes persones refugiades residents al municipi.

A Martorelles hi ha 5 famílies ucraïneses refugiades. La seva arribada ha estat possible gràcies a la implicació i ajuda de veïns del municipi. Tots ells, s’han trobat a la festa que l’Ajuntament de Martorelles ha organitzat amb motiu del Dia Mundial dels Refugiats

En aquest acte també ha participat l’Olena Morozova, també refugiada d’Ucraïna, que s’ha convertit en monitora de Zumba al poble.

A la jornada festiva s’han fet diferents activitats familiars, que han servit com a punt de trobada entre diferents cultures. També s’han confeccionat aquests cartells, on cadascú d’aquests refugiats es presenta.

Alguns d’aquests refugiats tenen clar que, de moment, no tornaran al seu país d’origen i ja estan a la recerca de feina perquè volen establir-se a Catalunya.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail