Martorelles i Montornès realitzen accions per prevenir els incendis als municipis

Montornès obre una franja de protecció per reduir el risc de propagació en cas d’incendi

 

La sequera i la previsió d’un estiu molt calorós fan pensar en un estiu problemàtic quant a incendis. Per reduir-ne el risc, molts ajuntaments han començat a prendre mesures de prevenció. Un exemple és el de Montornès.

La normativa marca que a totes les zones urbanes situades a menys de 500 metres de massa forestal, cal fer franges perimetrals de 25 metres. Tota la població urbana de Montornès està a menys de 500 metres de terreny forestal i, per tant, s’han de fer aquestes franges de 25 metres a totes les urbanitzacions i al nucli urbà del municipi.

Entre les mesures, es desbrossen les herbes, es treu el sotabosc, i es talen arbres per aconseguir una densitat de 150 unitats per hectàrea; el que suposa un arbre cada uns 8 metres.

Els treballs van començar a finals del mes de març i s’espera que estiguin totalment acabats a l’inici de l’estiu, per Sant Joan.

 

Martorelles demana als propietaris de solars amb vegetació que els netegin per evitar incendis

 

Els boscos secs i la manca de pluja han fet que l’Ajuntament de Martorelles hagi decidit avançar tres setmanes el requisit de netejar els solars i les parcel·les. Entre les mesures, cal desbrossar totes les herbes altes que puguin ocasionar incendis o ajudar a propagar-los, a més d’eliminar qualsevol residu.

Amb el ban que ha emès alcaldia, els propietaris de qualsevol classe de terrenys, inclosos els considerats rústics, han de complir amb la normativa abans d’aquests 15 dies.

La neteja de solars i parcel·les és clau per evitar el risc d’incendi.

 

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail