Martorelles, excel·lent en recollida de residus orgànics

Martorelles és un dels municipis que millor separen l’orgànica. El municipi ha superat amb molt bona nota el darrer examen de la qualitat de la fracció orgànica que es recicla. Ha aconseguit un excel·lent, la millor dada des que tenen registre. Gràcies a això, el municipi pagarà menys en el rebut de les escombraries.

En un examen aleatori que es va fer el passat desembre de la fracció orgànica que arriba de Martorelles a la planta de residus de Granollers, només un 5 % eren impropis. Això vol dir que gairebé el 95% de la mostra estava ben separada i només un petit percentatge eren residus que no s’havien d’haver dipositat en el contenidor marró.

Amb la nota mitjana que s’extreu dels exàmens trimestrals que es fan a la fracció orgànica de tots els municipis, es calcula el preu per tona que pagarà cada ajuntament per la fracció orgànica. Gràcies als bons resultats Martorelles pagarà 88 euros per tona, en total 51,000 euros, durant l’any 2020.

A més, aquesta bona nota és un factor que l’Agència de Residus de Catalunya fa servir per a determinar els retorns pels cànons que paguem els municipis de la comarca per l’eliminació de les tones de rebuig que enviem a incinerar a la planta de Mataró.