Martorelles preveu reprendre les obres del centre polivalent la Vinya de Carrencà a l’abril

L’alcalde de Martorelles, Marc Candela, ha explicat a Vallès Visió, a l’espai ‘L’entrevista amb l’alcalde’, que està previst que al març es puguin adjudicar les obres del centre polivalent la Vinya de Carrencà. La intenció és que les obres es puguin iniciar a l’abril i la durada és de 8 mesos. Això permetria que a principis de l’any vinent aquest nou equipament estigués acabat. El cost del projecte és de 2,4 milions d’euros.

En aquesta mateixa entrevista, Marc Candela ha explicat que també es treballa en el projecte de reforma del barri antic. En aquest cas, entre l’abril i el maig es vol dotar amb un milió d’euros la partida per aquest projecte d’un milió d’euros, que s’afegirien als 500.000 euros que ja disposa. La redacció del projecte s’adjudicarà aviat i es preveu que estigui enllestit entre el juny i juliol. A partir d’aquest moment es faran reunions veïnals per acabar-lo de definir. Els treballs podrien començar entre finals de tardor i principis d’hivern. Encara, però, s’ha de definir com es faran tots aquests treballs, si es duran a terme en una única fase o bé en dues.

També, durant la tardor podria començar el reasfaltatge dels carrers del polígon. El projecte total rondaria els dos milions d’euros, dels quals l’Ajuntament n’assumiria la meitat i l’altra l’entitat de Conservació del Polígon. Com passa amb les obres del barri antic encara s’ha de decidir si es farà en 1 o més fases.

Marc Candela ha admès que al poble falta habitatge tant de lloguer com de compra. L’alcalde ha admès que no es volen tocar les zones verdes i agrícoles i que existeix la possibilitat de créixer de manera interna. Existeix el possibilitat de desenvolupar els sectors de l’escorxador, de Can Roda o de ca l’Arqués, per exemple. Tot això, però, s’ha de definir en el nou POUM, en el qual ja s’està treballant. L’objectiu és que abans d’acabar aquest mandat, al maig de 2023, ja hi hagi una aprovació inicial. Incrementar l’habitatge ha de ser clau per evitar que els joves marxin del poble i s’hi puguin quedar a viure.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail