Martorelles prohibeix els petards a la via pública i només permet el seu ús a 4 espais

Estem a les portes d’una revetlla de Sant Joan d’alt risc. Arreu del territori hi ha zones plenes de vegetació on es podria originar un foc fàcilment si no es fa un ús responsable dels focs artificials. Per aquest motiu, des de Protecció Civil i els Ajuntaments del Baix Vallès han marcat unes restriccions per evitar accidents.

Carrancà i el polígon són els únics dos espais de tot Martorelles on es podrà tirar pirotècnica aèria, és a dir, coets i qualsevol mena de petard que s’enlairi. També s’habilitaran dos punts on es podran llençar només petards de terra, es tracta de la Plaça El·líptica i el parc Anselm Clavé. A la resta del municipi està prohibit llençar qualsevol tipus de petards a la via pública.

En el cas de Montornès, a causa de la proximitat amb espais amb un alt risc d’incendis, no es podrà encendre cap foc que no estigui autoritzat al nucli urbà i només es podran llançar focs artificials a aquelles zones que estiguin a més de 500 metres de sòl forestal. De cara al futur el municipi vol impuslar una consulta perquè la ciutadania participi en la regulació de l’ús d’aquests focs artificials.

A Mollet i Montmeló també s’han promogut unes mesures per reduir el risc d’incendi similars a les de Montornès. Està prohibit encendre foc o llençar qualsevol mena de petard als terrenys forestals i a 500 metres al voltant d’aquestes zones inflamables.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail